BART HAMBURG

Ik ben Bart Hamburg. In 2010 heb ik het diploma Algemeen Fysiotherapeut mogen ontvangen na de opleiding fysiotherapie te hebben gevolgd aan Avans te Breda. Na een korte zoektocht naar wat ik nu verder nog zou willen bereiken op het vlak van studie ben ik in September 2011 gestart met de masteropleiding Manueel Therapie aan het SOMT te Amersfoort. Deze opleiding heb ik in het najaar van 2014 succesvol afgerond.

Sindsdien ben ik werkzaam in de praktijk als fysiotherapeut & manueel therapeut.

Naast mijn werkzaamheden ben ik een enthousiast voetbalfan en voetbal ik zelf ook nog altijd 2 x per week. Ook probeer ik 1 a 2 x per week aan Crossfit te doen om fit te blijven en blessurevrij te kunnen blijven sporten.

Per 2 Januari 2019 ben ik toegevoegd aan het team van Fysiotherapie Gilze. Hierin hoop ik met mijn enthousiasme en kunde een mooie bijdrage te kunnen gaan leveren in het verder uitgroeien van de praktijk op het gebied van deskundigheid en het leveren van specialistische zorg. Daarnaast hoop ik een rol te kunnen spelen in het toevoegen van een stukje innovatieve zorg binnen de fysiotherapie. Voor mij is dit altijd een ontzettend interessant gebied geweest in de zorg waar, naar mijn mening, in de gehele gezondheidszorg nog veel winst te behalen is.

Manuele Therapie:

Als (MSc.) Manueel Therapeut ben ik gespecialiseerd in de bewegende wervelkolom en de daarbij behorende aandoeningen/klachten. Daarnaast ben ik opgeleid om in zowel de wervelkolom als de extremiteiten (armen/benen) te mogen manipuleren (kraken). Naar mijn mening gaat mobiliteit altijd hand in hand met stabiliteit. Dat wil zeggen dat ook het (op)trainen een belangrijke plek heeft in mijn behandeltechnieken. Samen met u als cliƫnt ga ik op zoek naar de juiste balans tussen mobiliteit (soepelheid) en stabiliteit (kracht & coƶrdinatie).

Schoudernetwerk Noord- Brabant:

Net als collega Wouter ben ook ik lid van het Schoudernetwerk Noord- Brabant. Nadat ik in 2016 zelf een vervelende schouderblessure had opgelopen groeide mijn interesse voor dit complexe gewricht alleen maar verder, waarna ik me er verder in ben gaan specialiseren. Bij schouderklachten speelt de beweegketen (lees wervelkolom) vaak een ontzettend belangrijke rol en hierin denk ik een extra steentje te kunnen bijdragen als het gaat om herstel belemmerende ofwel bevorderende factoren.

Al met al heb ik ontzettend veel zin om aan de slag te gaan binnen Fysiotherapie Gilze en sta ik graag voor u vragen klaar!

Stel uw vraag aan Bart

 
bart
 
Laat uw gegevens achter en we bellen u graag binnen 1 werkdag terug.