Bart Hamburg

Mijn naam is Bart Hamburg. Sinds 2019 ben ik werkzaam voor/bij Fysiotherapie Gilze en sinds 2021 mag ik mijzelf trotse mede eigenaar van de praktijk noemen.

In 2010 heb ik het diploma Algemeen Fysiotherapeut mogen ontvangen na de opleiding fysiotherapie te hebben afgerond aan Avans te Breda. Na een korte zoektocht naar wat ik nu verder nog zou willen bereiken op het vlak van studie ben ik in September 2011 gestart met de masteropleiding Manueel Therapie aan SOMT te Amersfoort. Deze opleiding heb ik in het najaar van 2014 succesvol afgerond.

Sindsdien ben ik werkzaam in de praktijk als Manueel therapeut (MSc.) en zie ik, vanuit die specialisatie, met name wervelkolom gerelateerde klachten in de praktijk en ben ik opgeleid om te mogen manipuleren (kraken). Het verbeteren van de beweeglijkheid van gewrichten in de wervelkolom of in de ledematen gaat altijd hand in hand met het verbeteren van coördinatie, lengte/souplesse en kracht. Gedurende de verschillende behandeltrajecten zullen al deze aspecten dan ook aan bod komen.
Naast dat ik Manueel Therapeut ben, heb ik ook een aantal specialisatie cursussen gevolgd in het gebied van de Schouderfysiotherapie en ben ik vanuit de rol als Schouderfysiotherapeut verbonden aan het Schoudernetwerk Noord- Brabant. De interesse in dit gebied komt voort uit een vervelende schouderblessure die ik zelf op liep in 2015. Merken hoe onthand je bent als je schouder niet goed functioneert is hierin absoluut een goede motivatie geweest om mijzelf verder te verdiepen in de schoudergordel.

In mijn rol als praktijkhouder ben ik, naast het dagelijkse praktijkmanagement, met name verantwoordelijk voor het stukje kwaliteitsmanagement. In deze rol ben ik continu bezig met het toekomstbestendig inrichten van de praktijk en hou ik me bezig met trends en ontwikkelingen in de fysiotherapie wereld. Ook hou ik me bezig met het reilen en zeilen van onze beweegzorg tak. Met vragen over oefengroepen en/of sport mogelijkheden kunt u dus ook bij mij terecht. 

Buiten mijn werk ben ik een enthousiast allround sportliefhebber met een voorliefde voor voetbal. Daarnaast ben ik sinds de lockdown steeds vaker te vinden op de racefiets en probeer ik op die manier een beetje fit en in beweging te blijven.

Als therapeut en persoon ben ik een open, sociaal en realistisch mens. Dit probeer ik ook in mijn behandelingen te laten terugkomen. Samen komen tot goed behandeltraject dat aansluit op uw verwachtingen en wensen staat hierin centraal.

Vragen aan Bart?

Bart-4 copy

Bart Hamburg

Manueel therapie
Schouderfysiotherapie
Meer informatie
Voornaam
Achternaam