Bekkencentrum Gilze
 

BEKKENFYSIOTHERAPIE

De bekkenfysiotherapeut richt zich op het gehele lage rug- , buik-, bekken- en bekkenbodem gebied. Problemen in dit gebied komen voor bij zowel vrouwen, mannen en kinderen.

De Bekkenbodem is een spier onderin het bekken. ‘de bodem van ons bekken’. Deze spiergroep speelt een rol bij veel verschillende functies van het lichaam. Denk hierbij o.a. aan ondersteuning voor diverse organen (blaas, urinebuis en darm) en de bekkenbodem kan onze blaas en darm afsluiten waardoor we onze urine en ontlasting op kunnen houden. De bekkenbodemspieren werken nauw samen met de buik- en rugspieren en vervullen dan ook een belangrijke functie in het dagelijkse bewegen.

Wanneer kun je naar een bekkenfysiotherapeut?

Een verstoring van het bekkenbodem gebied kan resulteren in diverse klachten, zoals:

✔ Ongewild urine verlies
✔ Plas en ontlasting problemen
✔ Vergrote aandrang tot plassen of ontlasten
✔ Onderbuik klachten
✔ Lage rug klachten
✔ Bekkenpijn (Tijdens of na zwangerschap)
✔ Seksuele klachten

Al deze klachten behoren tot het behandel gebied van de bekkentherapeut.

Hoe kom ik er aan?

Klachten rondom het bekkenbodemgebied ontstaan vaak uit onwetendheid, bijvoorbeeld door het vaak ophouden van plassen, een verkeerde manier van plassen of ontlasten. Ook als gevolg van een buik- of prostaat operatie of samenhangend met een zwangerschap of de bevalling komen bekkenbodemklachten veel voor.

Hoe kom ik er van af?

Komt één van deze bovengenoemde aspecten u bekend voor neem contact op met praktijk Fysiotherapie Gilze en vraag naar Tessa, Fysiotherapeut en Bekkentherapeut MSc.

UW BEKKENTHERAPEUT

 
tessa

Tessa Cornelissen

tessa@fysiotherapiegilze.nl