Dry Needling

Dry Needling is een effectieve behandelmethode voor spiergerelateerde pijnklachten, uitstraling en stijfheid als gevolg van triggerpoints. Triggerpoints zijn lokale, voelbare spierverhardingen in de spiervezels. Deze worden ook wel ‘spierknoop’ genoemd. Spierknopen kunnen pijnlijk zijn, maar kunnen ook uitstralen naar een ander gebied.  

Bij dry needling maakt de fysiotherapeut gebruik van een acupunctuurnaald (zonder vloeistof). Met dit naaldje wordt de triggerpoint aangeprikt, met als doel deze te laten ontspannen. Het inbrengen van de naald is niet gevoelig. Het aanprikken van de juiste triggerpoint gaat gepaard met een korte plotselinge samentrekking van de spier. Dit kan een soort ‘kramp’ gevoel geven. Na de behandeling kan de spier stijf of vermoeid aanvoelen, dit is van korte duur. Dry needling geeft vaak snel resultaat. 

Dry needling is zelden een op zichzelf staande behandeling, het is meestal een onderdeel van een behandelplan. Er gaat altijd een gesprek en fysiotherapeutisch onderzoek aan vooraf om te bepalen of dry needling uitgevoerd kan worden.

Meer weten?

Meer informatie
Voornaam
Achternaam