Fysiotherapie Gilze

FRANCIS BORSTEN

Sinds februari 2014 ben ik, Francis Borsten fysiotherapeut & senior hogeschool docent, als handtherapeut werkzaam in de praktijk “Fysiotherapie Gilze” (voorheen praktijk Postema en Beijsens).

Na een lange ervaring als fysiotherapeut en senior hogeschool docent aan de opleiding voor fysiotherapie, Avans hogeschool Breda, heb ik mijn expertise in de loop der jaren uitgebreid in de hand en pols regio.

Handproblematiek heeft mijn affiniteit. Het herstelproces van handletsel is een traject waarin patiënt en therapeut samen tot een gepaste oplossing proberen te komen. Het revalidatietraject kan eventueel ondersteund worden met een spalk of brace techniek.

Daarnaast behoort echografie bij diagnostiek van hand-pols problematiek tot mijn competenties.

Ik ben gecertificeerd en geregistreerd handtherapeut bij Nederlands Gezelschap voor Handtherapie.

Tenslotte behandel ik zowel bij de selectieteams als bij breedtesporters van hockeyclub Tilburg handletsels bij hockeyers.

Handtherapie

De hand is misschien wel het mooiste instrument dat we bezitten.
We kunnen er met grote precisie de allerfijnste taken mee uitvoeren, zoals het bespelen van een instrument, of iets vast pakken. Elke dag maken wij gebruik van onze vingers en handen om te werken, onszelf of een ander te verzorgen, te sporten of andere hobby’s uit te voeren. Met de hand kunnen we communiceren en door te voelen geven onze vingertoppen belangrijke informatie over de wereld om ons heen. Onze handen zijn een uniek onderdeel van onszelf.

Handen zitten zeer fijn en ingewikkeld in elkaar. Alle onderdelen zijn nauw op elkaar afgestemd.
Daarmee is de hand ook zeer kwetsbaar. Bij een letsel of aandoening kan het gebruik van de hand al snel verstoord raken. Handelingen die voorheen als vanzelfsprekend verliepen kunnen dan de grootste aandacht eisen.

Wat is handtherapie?

Ik zie het dan ook als een grote uitdaging om met de patiënt/cliënt de stoornis en/of aandoening aan de hand, dmv advisering, behandeling en begeleiding, zodanig te herstellen dat de functie van de hand zo optimaal mogelijk weer gebruikt kan worden.
Een actieve deelname in het therapieproces zal van de patiënt/cliënt gevraagd worden.

Stel uw vraag aan Francis

francis-small

Laat uw gegevens achter en we bellen u graag binnen 1 werkdag terug.