Fysiotherapie Gilze

HANDTHERAPIE

Uw handen zijn een erg belangrijk deel van uw lichaam, u gebruikt ze bij het grijpen, tillen, pakken, schrijven, knijpen, schroeven en nog veel meer. Wanneer u iets mankeert aan uw hand of pols beseft u pas hoe vaak u ze nodig heeft, en hoe een klacht u kan belemmeren in het dagelijkse leven, werk, sport en hobby’s.Uw hand zit ingewikkeld in elkaar. Veel spieren, botten, pezen en banden zorgen ervoor dat uw handen goed kunnen functioneren in het dagelijkse leven . Hiermee kunt u veel precieze handelingen uitvoeren, maar ook flinke kracht leveren.  Daarom is een specifieke behandeling bij klachten aan de hand van groot belang.

Wat is handtherapie?

Handtherapie is een vorm van fysiotherapie die gericht is op alle functiestoornissen van de hand en de pols. Een handtherapeut is een fysiotherapeut, die zich via specifieke opleidingen, gespecialiseerd is in alle aandoeningen en stoornissen van de hand. De handtherapeut houdt zich bezig met het behandelen van stoornissen aan spieren, pezen, banden, gewrichten, botten en de huid zoals littekens n.a.v.  een operatieve ingreep.

Na een gedegen onderzoek, zal er samen met u een behandeltraject worden opgesteld.De handtherapeut verzorgt het revalidatieproces na een operatie, maar behandelt ook zonder dat  u een operatieve ingreep heeft ondergaan. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen. Het streven hierbij is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren in het dagelijkse leven en werk en hobby uit te kunnen oefenen.

Behandelwijze

Het revalidatieproces / behandelproces bestaat o.a. uit:

Wondverzorging

Littekenbehandeling

Oedeem bestrijding

Spalktherapie

Oefentherapie

Functionele oefentherapie

Metingen

UW THERAPEUT

francis
 

Francis Borsten

Handtherapeut

Stuur e-mail