Inge van der Zalm

Ik ben Inge van der Zalm en ik woon in Hilvarenbeek. In 2014 ben ik in Breda aan de Avans Hogeschool afgestudeerd als fysiotherapeut. Na een jaar gewerkt te hebben, merkte ik dat wervelkolom gerelateerde klachten mijn interesse wekten en ik hierin graag meer diepgang wilde.

Vervolgens ben ik gestart met de opleiding Manuele Therapie aan de SOMT University te Amersfoort. Deze studie heb ik in 2018 met succes afgerond. Hierdoor ben ik met name gespecialiseerd in klachten aan de wervelkolom, maar ook klachten in andere gewrichten. Verder heb ik de cursus Medical Taping Concept gevolgd en vind ik het ook leuk om sportblessures te behandelen.

Manuele therapie

De manueel therapeut wordt vaak gezien als ‘kraker’, maar het is meer dan dit. Hoewel manipulaties zeker van meerwaarde kunnen zijn en soms kunnen zorgen voor snelle pijnvermindering, is dit vaak maar een onderdeel van de behandeling. Ik vind het belangrijk om (samen met u!) op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten. Op die manier bestrijden we niet alleen de symptomen, maar kunnen we ook de oorzaak aanpakken en hiermee recidieven proberen te voorkomen. Ik vind het daarnaast belangrijk dat mensen niet afhankelijk zijn van een fysiotherapeut en dat ze zelf controle krijgen over hun klachten. Dit hoop ik te bereiken met uitleg over de klachten, hierbij passende adviezen en oefeningen die u ook zelfstandig zal moeten uitvoeren, in combinatie met de hands-on behandeling.

Heeft u lichamelijke klachten of eventueel vragen over manuele therapie, dan help ik u graag!de adviezen en oefeningen die u ook zelfstandig zal moeten uitvoeren, in combinatie met de hands-on behandeling.

Heeft u lichamelijke klachten of eventueel vragen over manuele therapie, dan help ik u graag!

Vragen aan Inge?

Inge copy

Inge van der Zalm

Manueel therapie
Meer informatie
Voornaam
Achternaam