INGRID VEROUDE

Ik ben Ingrid Veroude en ben in 1995 afgestudeerd in Breda als algemeen fysiotherapeut. Sinds 2001 ben ik als zelfstandig fysiotherapeut gevestigd in Gilze en Hulten. Sinds 2015 ben ik maatschaplid van Fysiotherapie Gilze.

Vanaf 2014 ben ik geregistreerd Sportfysiotherapeut waarbij mijn interesse mn is gericht op hardloop gerelateerde klachten waarbij de enkel/voet centraal staat. Het inzicht geven in het ontstaan, genezen en het voorkomen van klachten vind ik heel belangrijk. De laatste jaren ben ik als fysiotherapeut actief bezig in de ouderenzorg. Het doet mij goed om ouderen zo lang mogelijk optimaal te kunnen laten functioneren zodat zij plezier in het bewegen houden. Daarnaast leer ik ze graag omgaan met de beperkingen die bij deze leeftijd komen kijken. Mentale ondersteuning bieden aan de mensen hoort bij mijn manier van zorg leveren. Daarom ben ik in 2016 gestart met de master opleiding geriatrie.

Waar ik me met name op richt is een actieve aanpak waarbij het natuurlijk herstel van het lichaam wordt bevorderd. De patiƫnt staat hierbij centraal.

Mijn aandachtsgebieden: McConnel taping, Kinesiotaping, McKenzie therapie, Wervelkolom, enkel/voet, neurologische aandoeningen zoals Parkinson. Aangesloten bij het parkinsonnet.

Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson of Parkinsonisme is een aandoening van de hersenen. Het beloop van de ziekte is zeer complex en voor iedereen ander. Veel voorkomende symptomen zijn trillingen in de handen, tong, kin en benen. Ook kunt je last hebben van stijve spieren of problemen met houding en evenwicht.

Tijdens de therapie werk je onder professionele begeleiding gericht aan je klachten. De therapie bestaat uit balansoefeningen, spierversterkende en mobiliserende en oefeningen en oefeningen gericht op conditie. Daarnaast oefen je met specifieke bewegingen en handelingen die je door je ziekte lastig kunt uitvoeren. Denk aan omrollen in bed, in en uit bed komen, opstaan, gaan zitten en lichaamshoudingen aannemen.

Sportfysiotherapie

Als sportfysiotherapeut spelen we een belangrijke rol bij de preventie, voorlichting en advies bij iedereen die wil gaan sporten als hobby of professioneel.

Ik zie veel patiƫnten die na ziekte en blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hierin begeleid, adviseer ik ervaren en onervaren sporters die weer terug op hun eigen niveau willen presteren. Omdat ik vanuit de sporter naar de blessures kijk, begrijp je beter dat het belangrijk is om te blijven sporten maar nog belangrijker is om de juiste adviezen te geven om een optimaal herstel te krijgen en zo snel mogelijk op het oude niveau weer terug te kunnen keren.

Stel uw vraag aan Ingrid

Laat uw gegevens achter en we bellen u graag binnen 1 werkdag terug.