Nicole Stoopen

Hoi! Ik ben Nicole Stoopen, werkzaam als fysiotherapeut, psychosomatisch fysiotherapeut en acupuncturist.

In 2003 ben ik aan de Avans Hogeschool afgestudeerd en sinds 7 jaar met veel plezier werkzaam in gezondheidscentrum de Flair.

Psychosomatische fysiotherapie

Mijn fascinatie voor de samenwerking tussen lichaam als geest heeft er in 2021 toe geleid dat ik begonnen ben aan de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut. Klachten als stress die voortkomen uit psychische overbelasting kunnen zich uiten in lichamelijke klachten. Hoe je als mens hiermee omgaat en het beleeft staat in de psychosomatiek centraal. Ik krijg er energie van als mensen inzichten krijgen waarmee ze zelf verder aan de slag kunnen gaan en ik hou ervan samen met de cliënt te werken aan herstel!

Fysiotherapie op haptonomische basis

Ik ben zorgzaam, betrokken en empathisch en heb oog voor de mens achter de klacht.
Dit motiveerde mij om de tweejarige opleiding haptonomie te volgen. Mijn passie is om cliënten bewuster te maken van hun lichaam en gevoel en de wisselwerking hiertussen. Fysiotherapie op haptonomische basis geeft mij veel verdieping in mijn vak.

Verdere uitbreiding en verdieping met acupunctuur

Na het behalen van mijn haptonomie-diploma miste er toch nog iets. Tijdens mijn behandelingen ging ik steeds vaker ervaren dat ik de oorzaak van klachten beter aan wil pakken, om deze van binnenuit te herstellen. Het lichaam op een natuurlijke manier in balans brengen, is iets wat mij enorm boeit. Zo kwam ik uit bij de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met veel plezier heb ik een driejarige studie Klassieke Acupunctuur gevolgd en heb deze in 2010 afgerond. Enthousiast gemaakt door deze studie ben ik in april 2011 met mijn eigen praktijk voor acupunctuur gestart.

Vragen aan Nicole?

Nicole-6 copy

Nicole Stoopen

Psychosomatisch fysiotherapie
Fysiotherapie op haptonomische basis
Meer informatie
Voornaam
Achternaam