Pilates

Pilates is een leuke verantwoorde manier van trainen. Door de kracht en stabiliteit rond de wervelkolom te trainen, leer je bewust omgaan met houding en bewegen van je gehele lichaam. Het versterkt de diepe buik- en vooral ook de rugspieren met speciale oefeningen. Hierdoor verbetert de stabiliteit van de rug.

Pilates bestaat uit:

Een reeks aan oefeningen waarmee je niet alleen de oppervlakkige spieren, maar ook de dieper gelegen spieren traint. Naast je core werken tegelijkertijd ook de spieren in je boven- en onderlichaam mee. Waardoor je dus het hele lichaam traint.

Waarom perfect pilates?

Pilates bij Fysiotherapie Gilze is de 100 jaar oude methode van Joseph Pilates geperfectioneerd op basis van actuele wetenschappelijke inzichten en toegankelijk gemaakt voor iedereen. ‘Core stability’, body & mind, spieroefeningen, lenigheid en evenwicht zijn de sleutelwoorden. Pilates is een eenvoudige, maar toch intensieve en doeltreffende training voor elke leeftijd, zowel voor beginners als gevorderde sporters. De oefeningen op de mat zorgen voor een evenwichtige ontwikkeling van alle spiergroepen en verbeteren de stabiliteit en lenigheid van het lichaam. Door regelmatig te trainen, verbetert je houding en ontstaat er een betere balans.

Is pilates iets voor jou?

Wil je werken aan meer kracht en stabiliteit rond de wervelkolom, op een leuke en functionele manier waarbij er veel persoonlijke aandacht is? Dan is Pilates absoluut iets voor jou!

Je mag eenmalig kosteloos deelnemen om te ontdekken of deze les bij jou past. Check nu snel ons lesrooster en onze abonnementsvormen of neem contact op met de praktijk voor meer informatie!

Door wie?

Jennifer van Vugt

Jennifer van Vugt

Medisch sportinstructeur
Gewichtsconsulent

Meer weten?

Meer informatie
Voornaam
Achternaam