Revalidatie na operatie

Na een operatie of opname in het ziekenhuis is het vaak nodig om fysiotherapie te volgen.Onze fysiotherapeuten kunnen u op een professionele manier helpen om het herstel optimaal te laten verlopen, zodat u uw dagelijkse activiteiten weer zo snel mogelijk kan oppakken. Om dit te bereiken werken we samen met de ziekenhuizen en krijgt u een verwijzing voor fysiotherapie mee vanuit uw arts.

Voor wie?

Voor een revalidatie kunt u bijvoorbeeld denken aan de volgende operaties:

  • Totale/Halve Knie Prothese (nieuwe knie)
  • Totale Heup Prothese (nieuwe heup)
  • Een operatie na een botbreuk
  • Voorste kruisband operatie
  • Meniscusoperatie

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Tijdens de therapie krijgt u adviezen van uw fysiotherapeut over de juiste belasting en oefeningen ter bevordering van de conditie, spierkracht, stabiliteit en beweeglijkheid. Dit is afhankelijk van het type operatie dat u heeft gehad en de daarbij behorende protocollen. Tussentijds houden we contact met uw behandelend arts om de voortgang van uw revalidatie te bespreken. De behandeling kan indien nodig (bij aanvang) aan huis plaatsvinden.

Vergoeding

De meeste revalidatietrajecten vallen binnen de vergoeding van de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen komen vanuit uw aanvullende verzekering, indien u niet of niet toereikend aanvullend verzekerd bent, dan moet u deze behandeling zelf betalen. Vanaf de 21e behandeling wordt de fysiotherapie vanuit uw basisverzekering betaald. Het eigen risico is dan wel van toepassing. 

Meer weten?

Meer informatie
Voornaam
Achternaam