Schouderfysiotherapie

Schouderklachten zijn veel voorkomend en worden in onze praktijk erg veel gezien. Schouderpijn kan voor grote beperkingen in het dagelijks leven zorgen en herstellen vaak niet vanzelf. De schouder is een erg complex gewricht, omdat zowel de nek, het schouderblad en de schouder zelf een rol kunnen spelen in een klacht. 

De behandeling van de schouderklacht is nooit ‘one size fits all’. Er zijn vele factoren die een schouderklacht kunnen veroorzaken, zoals een ongeval, overbelasting, een verkeerde houding of gewoon spontaan. Het is belangrijk om al deze factoren goed in kaart te brengen en vervolgens een gericht onderzoek te kunnen doen. Zo brengen wij de juiste factoren in kaart om effectief te kunnen behandelen.

Soms is er verder onderzoek of een doorverwijzing naar een orthopeed noodzakelijk. Op dat moment hebben wij middels korte lijnen contact met de huisarts of (schouder)orthopeden in de omliggende ziekenhuizen of klinieken binnen ons netwerk.  

Om deze complexe klachten goed te kunnen behandelen, hebben we hiervoor twee specialisten in huis die zich verder hebben geschoold in het onderzoeken en behandelen van schouderklachten: Manueel therapeut Bart Hamburg en Sportfysiotherapeut Wouter Beijsens. Wouter Beijsens is aangesloten bij Schoudernetwerk West-Brabant. Om bij dit netwerk aangesloten te zijn ben je verplicht om gerichte bijscholing te volgen en deel te nemen aan netwerkbijeenkomsten. Jouw schoudertherapeut heeft zijn kennis dus gegarandeerd up-to-date! 

Meer weten?

Meer informatie
Voornaam
Achternaam