Schouderklachten

Schouderklachten kunnen je leven behoorlijk beperken. Het schoudergewricht, of ook vaak de schoudergordel genoemd, is een zeer complexe regio in het menselijk lichaam ten gevolge van de grote bewegingsvrijheid die het gewricht kent. Deze bewegingsvrijheid neemt met zich mee dat er ontzettend veel sturing nodig is in/rondom de schoudergordel. Hiervoor heeft je lichaam de beschikking over een slim netwerk aan spieren en stabiliserende structuren. Helaas kan het wel eens fout gaan in dit netwerk van sturing en daarmee kunnen schouderklachten ontstaan. Dit kan ten gevolge zijn van een ongeluk/trauma maar dit kan ook gebeuren ten gevolge van overbelasting en/of verkeerd gebruik van de arm/schouder. 

Vaak zijn schouderklachten gelukkig relatief onschuldig en goed te behandelen. De gemiddelde schouderklacht heeft echter wel vaak een wat langere beloop in de tijd dan andere lichamelijke klachten zoals nek/rugklachten. Goed specialistisch advies en begeleiding kan maken dat je de klachten sneller onder controle krijgt en daarmee weer grip krijgt op je dagelijkse activiteiten/handelingen. Hierin staat zelf oefenen meestal centraal. 

Binnen een schouder revalidatie traject gaan we o.a. aan de slag met:

  • het beïnvloeden van de bewegingsvrijheid/functie van de schoudergordel;
  • het hertrainen van spieren die de schoudergordel sturen en stabiliseren;
  • het trainen van kracht rondom de schoudergordel.
  • het optimaliseren van de beweeglijkheid van de wervelkolom (bovenrug en nek m.n.).

Hierbij maken we o.a. gebruik van de volgende behandeltechnieken:

  • dry needling technieken;
  • manueel therapeutische technieken;
  • medical taping technieken;
  • oefentherapie & huiswerkoefeningen.

Binnen Fysiotherapie Gilze zijn Wouter Beijsens & Bart Hamburg de therapeuten als het gaat om schouderklachten. Als schouderfysiotherapeut hebben zij scholing ondergaan specifiek gericht op de complexiteit van de schouder regio. Wouter Beijsens is aangesloten bij het schoudernetwerk West-Brabant. 

Meer weten?

Meer informatie
Voornaam
Achternaam