Sportfysiotherapie

Wanneer kan je naar een sportfysiotherapeut?

Een sportfysiotherapeut kan ingeschakeld worden om diverse redenen. De meest voorkomende reden is dat een sporter recreatief of professioneel, een blessure opgelopen heeft. De sportfysiotherapeut kan in samenwerking met jou de blessure genezen. Een andere reden voor sporters om naar een sportfysiotherapeut te gaan is het krijgen van (trainings)advies. 

Naast de sporters komen er ook mensen met een chronische aandoening, waarvan de kwaliteit van leven verbeterd kan worden door (meer) beweging en sport. De sportfysiotherapeut kijkt samen met jou naar een passende sportbeoefening en adviseert je over de intensiteit en de frequentie waar je mee kunt beginnen. 

Ook mensen die om diverse redenen lange tijd niet actief zijn geweest komen naar de sportfysiotherapeut om weer geactiveerd en gemotiveerd te worden om te bewegen. De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist de lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Meer weten?

Meer informatie
Voornaam
Achternaam