STEF VAN TUIJL

Ik ben Stef van Tuijl en woon in Breda. Na het behalen van mijn diploma fysiotherapie in 2014 ben ik direct gestart met de master die opleidt tot Kinderfysiotherapeut. Naast mijn werk en opleiding sport ik graag. Kitesurfen en snowboarden zijn mijn uitlaatklep.

In Fysiotherapie Gilze richt ik mij op de kinderfysiotherapeutische behandelingen. Dat betekent dat alle kinderen tot de leeftijd van 18 jaar binnen mijn expertise vallen, die bewegingsproblemen ervaren die van invloed kunnen zijn op het functioneren in het dagelijkse leven thuis, op school, bij sport en recreatie.

Ik sta voor samenwerking, effectiviteit, transparantie en plezier in bewegen.
Het behandelen van een kind doe ik niet alleen. In samenspraak met ouders en kind wordt bepaald wat het beste is voor uw kind. Bovendien adviseer en instrueer graag de ouders/begeleiders zodat het kind ook in zijn dagelijkse omgeving de juiste stimulatie krijgt zich optimaal te ontwikkelen.

Tijdens mijn behandeling gebruik van de meest recente ontwikkelingen binnen de kinderfysiotherapie. Ik gebruik meetinstrumenten om een probleem in kaart te brengen en/of om de behandeling te evalueren. De uitkomsten van het onderzoek zullen altijd met u besproken worden.

Ik ben werkzaam op maandag, dinsdag en woensdag. Op dinsdagavond verzorg ik de jeugd fysiofitness Hier kunnen kinderen in kleine groepen onder mijn toezicht sporten. Hier staat plezier in bewegen voorop.

Kinderfysiotherapie

Hoewel je je als kinderfysiotherapeut specifiek richt op een bepaalde leeftijdscategorie is mijn werkdag zeer gevarieerd. Dat maakt voor mij het werk als kinderfysiotherapeut leuk en uitdagend. Zo zie ik bijvoorbeeld op een dag zuigelingen met een voorkeurshouding, kleuters met schrijfproblemen of pubers met een houterige motoriek. Het aanleren of herleren van vaardigheden is iets wat ik altijd leuk heb gevonden.

Het gevaar bij kinderen die moeite hebben met motorische vaardigheden is dat ze weinig puf en zin meer hebben om zich te bewegen. Ze gaan dan steeds meer achterlopen en sommige bezigheden vermijden of er andere oplossingen voor zoeken. Zo zie je dat een kind gaat vermijden om schoenen met veters, of een blouse met knopen te dragen en dat het op de achterbank van de auto zit in plaats van op de fiets.

Door kinderen op weg te helpen in het bewegen mag ik deel uitmaken van de ontwikkelingsgang die kinderen doorlopen en dat vind ik erg bijzonder. Binnen de kinderfysiotherapie maken we gebruik van een taakgeoriƫnteerde benadering. Hierbij richten we ons op taken die kinderen nodig hebben in het dagelijks leven en kijken binnen die taken naar de onderdelen die het kind nog niet beheerst. Hierdoor kan ik kinderen uitdagen in mijn therapie en ben ik tegelijkertijd effectief aan het trainen omdat dit direct invloed heeft op het functioneren van het kind in het dagelijks leven.

Stel uw vraag aan Stef

stef-small

Laat uw gegevens achter en we bellen u graag binnen 1 werkdag terug.