Stef van Tuijl

Hoi, ik ben Stef van Tuijl en kom uit Breda. Na het behalen van mijn diploma fysiotherapie in 2014 ben ik afgestudeerd als kinderfysiotherapeut, Msc in 2018. Vanuit mijn expertise behandel ik kinderen van nul tot achttien jaar.

Kinderfysiotherapie

Als kinderfysiotherapeut heb ik een gevarieerde werkdag. Zo zie ik bijvoorbeeld op een dag zuigelingen met een voorkeurshouding, kleuters met motorische ontwikkelingsproblemen of pubers met een blessures. Het aanleren of herleren van vaardigheden is waar ik mij veel mee bezig houd.

Sport en bewegen is zeer belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van een kind. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. Ik gun ieder kind plezier in het bewegen. Het genieten van spelen, hoe jong of oud je ook bent, verdient iedereen.

Bij kinderen die uitdagingen ervaren bij hun beweegontwikkeling kan je zien dat ze weinig puf en zin hebben om te bewegen. Ze gaan dan bepaalde spelletjes ontwijken en steeds meer achterlopen in vergelijking met hun leeftijdsgenootjes. Zo zie je dat een kind niet meer wilt fietsen, in de zandbak speelt in plaats van in het klimrek klimt, niet wilt kleuren of knippen of het niet meer leuk vindt om te gymmen.

Binnen de kinderfysiotherapie maken we gebruik van een taakgeoriënteerde benadering. Hierbij richten we ons op de beweegtaken / spelletjes waar kinderen problemen mee ervaren in het dagelijks leven en oefenen deze specifiek. Door gebruik te maken van motorische leerstrategieën en aan te sluiten op het niveau van het kind, kunnen kinderen zich weer in hun eigen tempo ontwikkelen. Dit heeft direct een positieve invloed op de beweegproblemen in het dagelijks leven en hun zelfvertrouwen. Door te overleggen met bijvoorbeeld ouders en docenten kunnen we samen zorgen voor een omgeving waar een kind zich verder in kan ontwikkelen.

Vragen aan Stef?

Stef copy

Stef van Tuijl

Kinderfysiotherapie
Beefit
Meer informatie
Voornaam
Achternaam