Tessa Cornelissen

Mijn naam is Tessa, en ik heb mijn titel als fysiotherapeut ontvangen na te hebben gestudeerd aan de Avans Hogeschool Breda. Mijn Afstudeeronderzoek naar de therapietrouw heb ik uitgevoerd in Nieuw Zeeland.

Tijdens het werken in meerdere praktijken werd mijn interesse gewekt om verdere verdieping te zoeken t.a.v. veel klachten met open eindjes. 

In 2018 heb ik dan ook mijn Masteropleiding tot bekkenfysiotherapeut afgerond aan de SOMT te Amersfoort. 

Bekkenfysiotherapie

Binnen Fysiotherapie Gilze behandel ik voornamelijk klachten rondom het bekkengebied. Voor alle klachten “van navel tot knie” kunt u bij mij terecht. Dit kan gevolg zijn van allerlei oorzaken (recidiverende rug-,bil-, buikklachten, plas- ontlastingsproblemen, gynaecologische of oncologische ingrepen of seksuologische hulpvragen). Tevens beschik ik over de mogelijkheid stuitklachten te behandelen middels de NIMOC methode (Non-Invasive Mobilization of the Os Coccyx).

Een ander belangrijke onderdeel in mijn werk is het begeleiden van vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Het Power Mama concept binnen de praktijk biedt de mogelijkheid om tijdens de zwangerschap en erna te werken aan vertrouwen en een sterk lijf. 

Binnen mijn behandelingen streef ik naar een goede communicatie, en een persoonlijke aanpak. Uitgaande van de norm ‘iedereen is Unique’, hoop ik samen met de patiënt te werken naar een positief eindresultaat.

Bekkencentrum Gilze

Binnen Fysiotherapie Gilze fungeer ik tevens als de kartrekker van Bekkencentrum Gilze. Onwijs mooi om bezig te mogen zijn dit belangrijke onderdeel binnen de fysiotherapie op de kaart te zetten. In de toekomst streven we een bekkencentrum te zijn waar we expertise kunnen bundelen, de patiënt zich thuis voelt en waar er geluisterd wordt. Werken we met meerdere disciplines en behandelmogelijkheden binnen en buiten het centrum.
Zo kan er gekeken worden naar het best aansluitend behandelplan. Dit in de breedste zin van het woord.

Zou de bekkenfysiotherapeut kunnen helpen bij jouw klachten?
Voor vragen hierover mail gerust naar info@bekkencentrumgilze.nl
Ik sta je graag te woord, graag tot ziens!  

Vragen aan Tessa?

Tessa copy

Tessa Cornelissen

Bekkencentrum Gilze
Meer informatie
Voornaam
Achternaam