WOUTER BEIJSENS

Ik ben Wouter Beijsens en woon samen in Rijen. In 2008 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Na eerst in diverse praktijken in de keuken te hebben gekeken ben ik in 2010 full-time in Gilze gaan werken. Sinds januari 2015 ben ik met Gerard en Ingrid als maatschap gestart met Fysiotherapie Gilze in gezondheidscentrum ‘de Flair’. In juni 2015 heb ik mijn masteropleiding sportfysiotherapie op Hogeschool Utrecht succesvol afgerond.

Ik richt mij binnen Fysiotherapie Gilze voornamelijk op de behandeling van (sport)blessures en revalidatie na operaties. Ik sta voor een actieve aanpak, waarbij het natuurlijk herstel van het lichaam bevorderd wordt. Coaching en advies spelen hierin een belangrijke rol. Ik ben geïnteresseerd in de mens achter de klacht en wat de klacht betekent voor de dagelijkse bezigheden.

Op maandagavond ben ik bij vv Gilze te vinden voor het sportspreekuur. Tussen 19.00 en 20.00 kunnen leden van vv Gilze hun sportblessures laten screenen en voorzie ik van advies.

SPORTFYSIOTHERAPIE

Bij sportfysiotherapie denk je al snel aan sportblessures, maar dit dekt voor mij niet helemaal de lading. Binnen Fysiotherapie Gilze houd ik me voornamelijk bezig met de revaliderende patiënt. Ik richt me vooral op enkel-, knie-, heup- en schouderklachten. Deze kunnen veroorzaakt worden door het sporten, maar ook door ‘slijtage’ of overbelasting.

Het is voor mij een uitdaging om de patiënt weer op zijn oude niveau te laten functioneren. Dat kan een voetbalwedstrijd zijn van vv Gilze 1, maar ook een dag werken als schilder of als postbode. Ik denk graag mee in praktische oplossingen om noodzakelijke dagelijkse bezigheden uit te kunnen blijven voeren, terwijl het lichaam toch de kans krijgt om te genezen.
Een groot deel van de dag ben ik bezig met langdurige revalidatietrajecten. Hierbij valt te denken aan een voorste kruisband reconstructie, gecompliceerde schouderoperaties of een knieprothese (de ‘nieuwe’ knie). In onze oefenzaal maken we dan gebruik van de uitgebreide mogelijkheden om de spierkracht en conditie weer op het gewenste niveau te brengen. Hierbij wordt er vaak met meerdere ‘lotgenoten’ tegelijk getraind. Dit maakt de trainingen leuker, maar werkt vaak ook erg stimulerend.

UW SPECIALIST
wouter-small

Wouter Beijsens

Sportfysiotherapeut

0161 – 234 932