WOUTER BEIJSENS

 
Hoi, ik ben Wouter Beijsens, sportfysiotherapeut en medeoprichter van Fysiotherapie Gilze. In 2008 ben ik op Avans Hogeschool afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2015 in gezondheidscentrum de Flair in Gilze beland.

Sportfysiotherapie

 
Tussen 2012 en 2015 heb ik de masteropleiding sportfysiotherapie gevolgd op Hogeschool Utrecht. Als NVS-sportfysiotherapeut ben je natuurlijk gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van allerlei sportblessures, zoals een verzwikte enkel, een verdraaide knie, een peesontsteking of spierscheuring. Fysieke klachten kunnen echter ook worden veroorzaakt door andere factoren, zoals fysiek zwaar werk of een verkeerde houding, en ook daarmee kun je bij mij terecht. Voor mij is het de kunst om de ontbrekende schakel te zijn op weg naar pijnvrij bewegen! Voorlichting, adviezen en tips zijn hierbij voor mij heel belangrijk.

Schouderfysiotherapie

 
Het meest interessante en uitdagende gewricht is voor mij de schouder. Ik heb veel cursussen op het gebied van de schouder gevolgd en ben aangesloten bij het schoudernetwerk Noord-Brabant. Dit is een actief netwerk met veel kennis en kunde, waardoor ik up-to-date blijf en zijn er korte lijntjes als er extra expertise ingeschakeld moet worden. Schouderklachten kunnen heel complex zijn en het herstel duurt vaak maanden. Om goed te herstellen is het belangrijk een goede diagnose te stellen en het juiste behandelplan op te stellen. De intake en het onderzoek zijn daarom van groot belang en hier nemen we alle tijd voor. We bespreken hierbij de behandelmogelijkheden en maken een inschatting van de hersteltijd. Vaak kun je zelf een grote bijdrage leveren bij het herstel door oefeningen te doen. Je kan er dus op rekenen dat je wat huiswerk meekrijgt. 😉

Opleiden van de volgende generatie

 
Bij Fysiotherapie Gilze helpen we graag bij het opleiden van de fysiotherapeuten van de toekomst en ik vind het leuk om hier een bijdrage aan te leveren. Na het volgen van mijn opleiding sportfysiotherapie in Utrecht ben ik nog steeds betrokken bij de opleiding. Ik ben lid van het academisch netwerk en Fysiotherapie Gilze is stageadres voor de masterstudenten sportfysiotherapie. Voor Avans Hogeschool in Breda zijn we stageadres voor 4e jaars studenten en sinds enkele jaren ben ik examinator bij afstudeerpresentaties, erg leerzaam en leuk om te doen!

Kwaliteitsmanager

 
Fysiotherapie Gilze is HKZ gecertificeerd en hier ben ik als kwaliteitsmanager verantwoordelijk voor. Deze certificering heeft betrekking op allerlei kwaliteitseisen, zoals praktijkinrichting, een veiligheidsplan, technisch onderhoud of klachtenafhandeling. Heeft u tips voor ons of wilt u een klacht melden? Ik sta u graag te woord!

Stel uw vraag aan Wouter

wouter-small

Laat uw gegevens achter en we bellen u graag binnen 1 werkdag terug.