pilates
 

YOGA

Yoga is een vorm van beweging die gericht is op bewustwording en ontspanning.

Het woord yoga is afgeleid uit het Sanskriet “Yui”: dat verbinding betekent. De verbinding tussen lichaam en geest. Een gezond lichaam en gezonde geest zijn immers de basis voor een gelukkig leven.

In het hedendaags moderne leven is de balans tussen lichaam en geest vaak verstoord. Yoga maakt je lichaam en geest soepel en flexibel. Je leert te luisteren naar je lichaam, je leert je eigen grenzen kennen en bewaken en je leert je eigen bewustwording te verdiepen.

De variatie aan yoga-houdingen (asana’s) tijdens een les zorgt ervoor dat je spieren sterker en langer worden, je bloedcirculatie gaat verbeteren, je focus scherper wordt en het maakt je energieker.

IS YOGA IETS VOOR U?

Yoga is echt geschikt voor iedereen, van elke leeftijd. Het maakt niet uit of je man of vrouw bent, wat je fysieke gesteldheid is of in welke fase van je leven je zit. Als je kunt ademen, kun je aan yoga doen.

Tijdens het beoefenen en uitvoeren van de poses leer je je eigen adem te volgen en te verdiepen, je leert waar je grenzen liggen (zowel fysiek als geestelijk). Je voelt je lichaam sterker en flexibeler worden terwijl je geest en zenuwstelsel rust en ontspanning vinden.

Een uitstekende training voor lichaam en geest

Geschikt voor elke leeftijd

Kleine groep, persoonlijke aandacht

Sfeervolle ruimte, gericht op inspanning en ontspanning

 

 
 

WERKWIJZE

Yoga is er in vele vormen en stromingen. Bij Fysiotherapie Gilze is er gekozen voor traditionele en zachte vormen van yoga zoals : Hatha-yoga, Yin Yoga en Restorative Yoga. Met max. 7 personen in een gezellige ruimte zijn de groepen klein en is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht .De lessen zijn laagdrempelig en je kunt op elk gegeven moment instromen.

Elke les begint met een korte aandachtsoefening die gevolgd wordt door een traditionele zonnegroet of andere vorm van “warming up”.

Elke week wordt er een ander thema aangeboden. Van het versterken van het bekkengebied en lage rug tot het verkennen van de chakra’s . Bij elke yogapose worden alternatieven aangeboden om de pose te vereenvoudigen of te intensiveren. Zo maak je elke pose “eigen”.

De les wordt afgesloten met “savasana”, een heerlijke ontspanningsoefening.