Zorgtopics

ZorgtopicsFysiotherapie Gilze beoogt volgens onze visie hoogwaardige fysiotherapeutische zorg te leveren aan iedereen. Zorgtopics is hierin een nieuwe ontwikkeling waarbij er gewerkt wordt volgens zogenaamde zorgprogramma’s. Binnen het fysiotherapeutische zorglandschap is dit een vrij nieuwe ontwikkeling waarbij vernieuwing van de zorg en de patiënt centraal staan bij het inrichten van de zorg. Zodoende zijn de zorgprogramma’s van Zorgtopics per 1-1-2023 beschikbaar binnen Fysiotherapie Gilze voor patiënten die verzekerd zijn binnen de coöperatie VGZ. Vanaf 1-1-2024 zijn de zorgprogramma’s ook beschikbaar voor patiënten die verzekerd zijn binnen de coöperatie Menzis.

Zorgtopics programma’s

De Zorgtopics programma’s komen tot stand op basis van een profielindeling die wordt gemaakt naar aanleiding van een intake, onderzoek en bijbehorende (verplichte) vragenlijsten. De Zorgtopics programma’s kennen de volgende indeling:

  • Profiel 1: laag risico en het lichte/ korte programma.
  • Profiel 2: middelmatig risico en het medium/ middellange programma.
  • Profiel 3: verhoogd risico en het uitgebreide programma.

Bij ieder profiel/programma hoort een vaste productprijs waarvoor de Zorg, in samenspraak met jou als patiënt, wordt ingericht. Hierdoor is het mogelijk om jou, naast fysieke afspraken in de praktijk, ook op andere vlakken te voorzien van ondersteuning. Denk hierbij aan het maken van telefonische consulten, videoconsulten, huiswerk oefenprogramma’s en groepsbijeenkomsten/trainingen.

Er zijn een drietal Zorgtopics programma’s waarmee we binnen Fysiotherapie Gilze werken, te weten:

  • Het lage rug programma
  • Het nek programma
  • Het schouder programma

Alle programma’s zijn erop gericht om je lichamelijke klachten op een duurzame manier en samen met jou aan te pakken. Op basis van de vooraf ingevulde vragenlijsten en eerste intake/onderzoek wordt er bepaald voor welk programma je in aanmerking komt. Hierbij wordt er een uitgebreide inschatting gemaakt van alle factoren die mogelijk invloed hebben op je klacht. Of je wenst deel te nemen aan een Zorgtopics programma bepaal je te allen tijde zelf. Maak je wens hierin dan vooral ook kenbaar aan je behandelend therapeut.