Zwangerschap en Bevallen

Logo Bekkencentrum Gilze
Informatie over power mama's

Iedere zwangerschap en bevalling is een life event. Bekkenpijn, incontinentie-, seksuologische klachten en diverse ongemakken kunnen onderdeel zijn van een zwangerschap of aanwezig zijn als gevolg van.
Ook kan het de hulpvraag zijn om op een veilige manier te blijven bewegen of na de bevalling weer op te bouwen.
Met de juiste kennis en begeleiding helpt de bekkenfysiotherapeut jou bij het behalen van je persoonlijke doel.

Binnen Bekkencentrum Gilze is er een grote interesse in de begeleiding tijdens en na de zwangerschap. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor de bevallen vrouw en is er steeds meer wetenschappelijke kennis beschikbaar t.a.v. de revalidatie hiervan.
Tessa Cornelissen, Bekkenfysiotherapeut: “Hierover zijn we nog lang niet uitgeleerd. Blijven investeren in deze tak van sport staat dan ook hoog op het verlanglijstje.”

Als lid van het NVFB  (Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie) maken we binnen Bekkencentrum Gilze gebruik van het Postpartum consult gefaciliteerd vanuit de NVFB . Zo streven we naar kwalitatief goede- en preventieve zorg met de mogelijkheid om tijdig wat te doen met de aanwezige klachten. Er is een nauwe samenwerking met meerdere verloskundigenpraktijken uit de regio. Ook zij zijn op hoogte van dit concept. De onderlinge communicatie helpt bij het geven van de juiste begeleiding tijdens en na de zwangerschap.
Meer weten over het Postpartum Consult? Mail naar info@bekkencentrumgilze.nl

Binnen Bekkencentrum Gilze bieden we Power Mama lessen aan. Deze worden gegeven door Linda Waanders, Sport en Power Mama trainer met ondersteuning van bekkenfysiotherapeuten Tessa Cornelissen en Selina Doomen.
Het Power Mama programma is gemaakt voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Hierin wordt wetenschappelijke kennis vertaald naar praktisch toepasbare bewegingen tijdens sport en bewegen. Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Tijdens de training wordt er gewerkt aan het verbeteren van de controle over de core, bekkenbodem specifiek en de grotere spiergroepen. Dit alles door middel van functioneel bewegen. Na het volgen van de training kunnen Power Mama’s bouwen op hun lijf. Zowel als ondersteuning richting de bevalling en als basis met je bevallen “nieuwe lijf”.

Tessa, Bekkenfysiotherapeut; “Mijn drijfveer is om taboes bespreekbaar te maken en ervoor te zorgen dat de mama (in spé) met vertrouwen en energie de deur uitloopt. Klaar voor de bevalling of de doelen na een herstelperiode postpartum.”

Is dit misschien iets voor jou? Mail gerust naar info@bekkencentrumgilze.nl

Uw specialisten

Tessa copy

Tessa Cornelissen

MSc. Bekkenfysiotherapeut
Selina Doomen

Selina Doomen

MSc. Bekkenfysiotherapeut

Meer weten?

Meer informatie
Voornaam
Achternaam